به طور معمول کشت برنج در تمام اقصی نقاط ایران از اوایل فروردین ماه شروع میشود و پس از رشد محصول و آمادهسازی آن نهایتاً در مرداد ماه برداشت میشود. کشت این برنج در مرحله مختلف شامل آمادهسازی بذر، آمادهسازی زمین، کاشتن بذر، نگه داشتن بذر، رسیدگی به آن و در نهایت برداشت برنج می شود. اما جالب است که بدانید امروز در بسیاری از نقاط کشور مخصوصاً فریدونکنار و حومه آن کشاورزان بلافاصله پس از برداشت کشت اول برنج اقدام به کاشت برنج و برنج کشت دوم میشوند و بلافاصله پس از کشت برنج اول نشاء برنج کشت دوم را در زمین میکارند.
تفاوت های برنج کشت اول و برنج کشت دوم فریدونکنار
امروز در کشور ما برنج های مختلفی مانند برنج هندی و پاکستانی و برنج تایلندی استفاده می شود اما برنجهای ایرانی درصد بالایی از بازار مصرف ایرانیها را دارند و بیشتر به مزاج ایرانیها خوش می آیند. انواع مختلف برنجهایی در کشور ما تولید می شود، علاوه بر دسته بندی برنجها بر اساس نامها و ویژگیهای مختلف، مانند طارم هاشمی تفاوت در عطر و بوی آنها و باقی تفاوتهای دیگر، برنجها از لحاظ کاشت اول و کاشت دوم نیز با هم تفاوت دارند. مراحل آمادهسازی برنج برای برنج کشت دوم درست مانند کشت اول است بدین صورت که کشاورزان در اولین مرحله برنج را در محلول آب و نمک قرار میدهند و بعد شروع به جداسازی بذر های قابل کشت میکنند، بعد آنها را میشویند و برای اینکه این برنجها جوانه بزنند، حدوداً بین دو الی هشت روز آنها را در محیطی بسیار مرطوب نگهداری میکنند. بعد از آنکه این بذرها جوانه زدند آنها را طی مراحلی روی زمینهایی که از قبل آماده شدهاند میکارند. برای مثال در شرایط آبوهوایی استان گیلان حدوداً یک ماه زمان لازم است تا نشاهای آماده شده از مرحله انتخاب کردم و قراره در محلول آب نمک تا مرحله کاشت روی زمینهایی از قبل آماده شده نیاز دارند و این زمان باید طی شود، تا از آسیب رسیدن به نشا هرچه بیشتر جلوگیری شود. همچنین کشاورزان باید دقت نمایند در هنگام کاشت باید توجه نمایند که تمام علفهای هرز را از زمین جدا کرده و آنها را دور بریزند.

تفاوت کشت دوم برنج با کشت اول آن
مراحل پرورش برنج کشت دوم نیز مانند برنج کشت اول است و تفاوت چندانی با آن ندارد. نگهداری این برنج و مراقبت از آن در ماههای اول از آب بسیار زیادی نیاز دارد زیرا در کشت این برنج در اوایل مردادماه انجام میشود که هوا بسیار گرم است و آب سریعاً بخار می شود پس کشاورزان باید دقت نمایند که نزدیک زمین خود دسترسی به رودخانه یا چاههای آب زیرزمینی داشته باشند تا بتوانند در مواقع ضروری از این آب استفاده نماید، و همچنین کشاورزانی اقدام به کاشت دوم برنج میکنند که به این آبهای زیرزمینی دسترسی دارند. برنج کشت دوم از نظر بسیاری از افراد پخت راحت تری نسبت به برنج کشت اول دارد و عطر و طعم بهتری نیز دارد. این کشت از آب فراوانی برخوردار است و بارانهای پاییزی را میبیند و همچنین آفتاب متفاوتی به آن میتابد همه این عوامل باعث میشوند که این نوع برنج طعم و عطر بهتری داشته باشد. همچنین به دلیل اینکه فاصله آخرین سم پاشی این نوع برنج ها تا زمان کشت آن بسیار زیاد است، باعث میشود که این برنج برنج سالمتری نسبت به برنج کشت اول به شمار برود. برنج کشت دوم معمولاً در استان مازندران و حوالی فریدونکنار انجام میشود و در استانهای دیگر مانند گیلان معمولاً شاهد برنج کشت دوم نیستیم، معمولاً برای برنج کشت دوم اغلب از برنجهای متفاوت با کشت اول برنج استفاده میشود. معمولاً از برنج هایی استفاده می شود که در مقابل سرمای پاییزی مقاومتر هستند و عطر و بوی بهتری نسبت به برنجهای دیگر دارند اما این قانون شامل همه زمینها نمیشوند بعضی از کشاورزان مایلاند که از همان برنج کشت اول برای کشت دوم نیز استفاده نمایند. همچنین بهتر است بدانید که قیمت این نوع برنج کمی بیشتر از قیمت برنج کشت اول است.
ویژگی های برنج کشت دوم
برنج کشت دوم مزیتهای بسیاری دارد، همان طور که در پاراگراف قبل گفتیم این برنج ها از نظر عطر و طعم بسیار ایدهآل و منحصر به فرد هستند و طرفداران زیادی دارند. در برنج کشت دوم به این دلیل که نور آفتاب به طور مستقیم به برنج میتابد باعث میشود که زمین گرم شود و برنجها پس از کشت راحت تر پخته شوند و همچنین این تابش نور آفتاب باعث پر محصولی برنج می شود. همچنین بهتر است بدانید که برنج کشت دوم بهترین نوع برنج در کشور و در جهان است و این برنج در جهان از طرف داران زیادی برخوردار است. اما بسیاری از منتقدین می گویند که این برنج زیاد برنج ایدهآل و مناسبی نیست آنها به این دلیل ادعا دارند که می گوید این برنجها بدلیل استفاده زیاد از سموم کشاورزی زیاد برای بدن انسان مناسب نیستند اما باید بگوییم که اگر برنج کشت شده از نوع طارم و هاشمی باشد برای کشت نیاز به سموم بیشتری است اما برای کشت دوم عموماً از برنجهای امراللهی و بینام استفاده می شود، که از این برنج ها بیشتر در فریدونکنار و سواحل این مناطق رشد میکند و نسبت به برنجهای طارم و هاشمی و زودرس تر هستند و به سموم کم سموم کشاورزی کمتر نیاز دارند.
اما برنج امراللهی و بینام که برای کشت دوم استفاده می شوند نسبت به برنج های دیگر از عطر و طعم بهتری برخوردارند و نسبت به سرمای پاییزی بسیار مقاومتر هستند، اما باید بدانیم که در تمام مناطق مازندران نیز برنج کشت دوم انجام نمیشود و فقط مناطق خاص و مشخصی کشت دوم را دارند مانند فریدونکنار، و به همین دلیل است که این برنجها قیمت زیادی نسبت به سایر برنجها دارند و گرانتر هستند. همچنین برنج کشت دوم به دلیل نیاز به آبیاری کمتر و همچنین استفاده کمتر از سموم برنج بهتری نسبت به برنج کشت اول است. شما بدون هیچ نگرانی میتوانید براحتی از هر دوی این برنج ها بهرهوری و استفاده کنید همان طور که نود درصد بومیهای خطه مازندران و فریدونکنار از این برنج ها استفاده می نمایند.

برای سفارش برنج کشت دوم امین با ما تماس بگیرید.