مجله برنج

برنج فریدونکنار از دیدگاه طب سنتی

برنج فریدونکنار

از منظر طب سنتی برنج چون ریشه در خاک دارد، سرشار از مواد معدنی مورد نیاز بدن می باشد. هرچند اجداد و نیاکان ما از این مسئله کمتر باخبر بوده اند، اما توجه به عادات غذایی آنها نشان می دهد که غلات جزو اصلی ترین خوراک بر سفره آنها بوده است. اگر شما هم اهل خطه سرسبز شمال باشید، مطمئنا در قدیم شاهد این واقعیت بوده اید. بسیاری از افرادی که در قدیم زندگی سنتی داشته اند، برای صبحانه خود و شروع یک روز عالی، از ترکیب فوق العاده انرژی بخش برنج و نیشکر (شکر قهوه ای) استفاده می کردند.

 

برنج و طب سنتی

 

این روزها با داغ شدن طب نوین سنتی، مردم عادی هم بیشتر از گذشته پیگیر فواید و مضرات خوراکی های طبیعی هستند. برنج هم دقیقا یکی از همین خوراکی هاست که در ادامه به بررسی خواص آن از دیدگاه طب سنتی خواهیم پرداخت.

 

اصلاح مزاج

 

اساسا برنج سفید دارای طبع سرد و خشک می باشد و به هنگام پختن، بنوعی طبع آن تغییر می کند. آب جوشیده آن دارای طبعی گرم و خود آن دارای طبعی سرد می باشد. به همین ترتیب می توان برای کمک طب سنتی به تعدیل مزاج بدن، از آن کمک گرفت. برای این منظور اگر فرد با خوردن برنج، احساس برودت و سردی کرد یا اینکه با تشخیص طبیب به این نتیجه رسیدند، نشان دهنده مزاج سرد و تر در بدن است. به همین منظور طبیب برای تعدیل مزاجی، دستورات و پرهیزات غذایی را توصیه می کند. برای مثال در اولین قدم، به بیماران دارای مزاج سرد توصیه می شود تا برنج را بصورت کته پخت نمایند. چون در این روش، طبع برنج به سمت معتدل و گرمی می رود.

 

همچنین برای افرادی که با خوردن برنج احساس حرارت می کنند، توصیه می شود تا برنج را بصورت آبکش پخت نمایند.چراکه این اتفاق ناشی از غلبه گرمی بر بدن است. البته در برخی از کتب طب سنتی به مصلحات برنج هم اشاره شده است. برای مثال زعفران، شوید و زیره سیاه می توانند علاوه بر تعادل طبع برنج، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن نیز گردند.

 

تقویت بدن

 

از دیدگاه طب سنتی، برنج را می توان سرآمد غلات و شیر را می توان سرآمد مایعات دانست. اگر این دو ماده مغذی با یکدیگر ترکیب شوند، باعث ایجاد طبع معتدل در برنج می شود. این ترکیب بسیار مقوی بوده و به سلامت انسان کمک می کند. همچنین اگر بتوان بجای شیر گاو از شیر بز استفاده کرد، در این صورت برای درمان زخم معده نیز موثر خواهد بود. شیر و برنج موجب تقویت قوای ذهنی، جسمی و جنسی افراد شده و برای رشد بهتر کودکان نیز موثر خواهد بود.

 

از دیدگاه طب سنتی، مصرف برنج برای بهبود شکاف یا قرحه در بدن بسیار نافع می باشد. برای مثال در صورت پیدایش سل و زخم در ریه ، بهتر است در هنگام پختن برنج، آن را با شیر مخلوط کرد. همچنین در صورت وجود زخم معده یا روده، اضافه نمودن ترکیب آب ماهیچه و روغن بادام شیرین به برنج بسیار مجرب خواهد بود.

 

بهبود بیماری های کلیوی

 

به ساقه برنج اصطلاحا کاه و کلش هم می گویند. طب سنتی حتی برای ساقه برنج هم دستوراتی دارد. برای مثال استفاده از دم کرده ساقه برنج برای بهبود بیماری های کلیوی، روماتیسم و نقرس موثر است. همچنین دم کرده ساقه برنج با خاصیت مدر بودن، سبب افزایش عبور آب از کلیه و مجاری ادراری شده و برای افراد مبتلا به سنگ کلیه بسیار نافع می باشد.

 

هضم شوندگی بالا

 

استفاده از لعاب برنج به عنوان یک مکمل غذایی برای رشد کودکان بسیار مناسب می باشد. برای این منظور می توان مقداری برنج نیم کوب شده ویا خرده برنج ها را با آب ترکیب کرده و پس از گذشت ۵ الی ده دقیقه از زمان پخته شدن برنج از این لعاب استفاده کرد. در این روش باید دقت کرد که آب برنج خشک نشود. لعاب برنج به خاطر بافت نرم و سبکی که دارد، مقوی بوده و قابلیت هضم آسانی دارد. به همین خاطر بسیاری از مادران ایرانی هم به عنوان غذای کمکی نوزادان خود، از لعاب برنج استفاده می کنند.

 

همچنین از لعاب برنج می توان علاوه بر بهبود زخم های گوارشی، برای ایجاد درخشندگی و زیبایی بر روی پوست استفاده کرد. درباره آب حاصله از شستشوی برنج می توان به خاصیت مدر بودن ، بند آوردن اسهال و قطع قاعدگی در زنان، درمان ورم‌های روده‌ای و استفراغ‌های خونی اشاره کرد.

 

برنج فریدونکنار
برنج

 

دیگر خواص برنج

 

از دیدگاه طب سنتی، آرد برنج برای رفع خونریزی و التهابات پوستی بسیار سفارش شده است. برای مثال اسنتشاق آن برای بند آوردن خونریزی بینی موثر است. همچنین آرد برنج برای رفع اگزماهای پوستی که به سبب آلودگی در نواحی حساس نوزادان بوجود می آمد، مورد استفاده قرار می گرفت.

 

از دیدگاه طب سنتی، استفاده از ماسک هایی که در آن محتویات برنج استفاده می شود، موجب درخشندگی و روشنایی پوست می گردد. همچنین استعمال شامپو ها و سرم های پوستی که شامل عصاره برنج هستند نیز باعث تقویت ریشه و ساقه مو می شوند.

 

از دیگر خواص برنج در دیدگاه طب سنتی می توان به خاصیت آرام بخش بودن آن اشاره نمود. مصرف برنج خواب را نیکو می سازد و با ایجاد  خوابی سبک، موجب تسکین روح و روان می گردد.

 

برنج سرخ شده به نحوی که سرخ شود اما سیاه نشود برای دفع کرم معده مفید بوده و نافع دل پیچه هایی خواهد بود که بخاطر رطوبت یا حرارت در معده بوجود آمده باشند. همچنین مصرف برنج بصورت کته به همراه پیه بز، برای افراد مبتلا به اسهال شدید نیز مفید خواهد بود.

 

سخن پایانی

 

در پایان باید گفت که طب سنتی برای برنج سفید تجربیات خوبی ارائه کرده است. اگر برنج به عنوان یک وعده اصلی در رژیم غذایی شما قرار گرفته باشد، بهتر است با توجه به مزاج خود در مصرف آن مراعات نمایید.

برای خرید بهترین و مرغوب ترین برنج ها به صفحه فروشگاه برنج امین مراجعه نمایید… امیدواریم همیشه سالم و سلامت باشید

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *